STAP-budget

€1.000,- subsidie op bijna alle STC T&C opleidingen!

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing van de overheid en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kan bijna iedereen, werkend en niet werkend, zijn of haar positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing.

Vanaf 1 maart 2022 kunt u als werkende en werkzoekende het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Dit kan per persoon 1 keer per jaar.

U kunt bij STC T&C gebruik maken van het beschikbare STAP budget.

Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. De gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf de aanvraagdatum bij het UWV en uiterlijk vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. Houd er rekening mee dat STC T&C geen invloed heeft op het wel of niet toekennen van het STAP-budget.

Vul onderstaand formulier in voor de aanvraag STAP-budget voor de door u gewenste opleiding / cursus.
U ontvangt hierna van ons het bevestigingsformulier deelname cursus, waarmee u uw aanvraag STAP-budget via het STAP-portaal bij stapuwv.nl zelf kunt indienen.

Indien u gebruik maakt van het STAP-Budget, dient u zich niet alsnog apart in te schrijven via de website. Wij reserveren een plek voor u. 

STAP-budget

STAP-budget