Zeevaart-opleidingen

Ben je klaar voor een volgende stap in jouw carrière? En je zinnen gezet op de zeevaart? Dan past een van de vijf versnelde mbo-opleidingen die je voorbereiden op een duurzame toekomst op zee misschien wel bij jou.  Met deze korte maar krachtige mbo-opleidingen behaal je in 14 tot 19 weken (exclusief stagevaren) een volwaardig  mbo-diploma. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Nieuw in de Zeevaart? Dan is de opleiding Schipper machinist beperkt werkgebied (SMBW) een mooi startpunt voor een carrière op zee. Deze opleiding start in augustus/september 2020. Klik hier voor meer informatie.STC Training & Consultancy biedt vijf Nederlandstalige opleidingstrajecten in de zeevaart aan voor volwassenen vanaf 21 jaar. Onderstaande trajecten starten op verschillende momenten in 2020 en 2021 in Rotterdam. De duur van de opleidingen loopt uiteen van 14 tot 19 weken, exclusief de periode voor het stagevaren:

Nieuw in de Zeevaart? Start met de opleiding SMBW
Dan is de opleiding Schipper machinist beperkt werkgebied (SMBW) een mooi startpunt voor een carrière op zee. Deze opleiding start op 7 september 2020 en begin 2021. Je behaalt hiermee een mbo-diploma op niveau 2. Klik hier voor meer informatie.

Met het diploma SMBW kan je aan de slag als stuurman of tweede werktuigkundige op schepen met minder dan  3000 kW voortstuwingsvermogen die nabij de Nederlandse kust varen. Heb je de smaak te pakken en wil je verder leren? Dan kunt u kiezen voor een vervolgopleidingen voor een hogere vaarbevoegdheid.

Volgende stap in de Zeevaart?
Na afronding van de opleiding Stuurman kleine schepen of Scheepswerktuigkundige kleine schepen beschik je over een mbo-diploma op niveau 3. Je bezit alle kennis en vaardigheden die vereist zijn om in een onbeperkt vaargebied te mogen varen als stuurman tot 3000 GT of scheepswerktuigkundige tot 3000 kW. Na afronding voldoe je ook aan de verplichte STCW-eisen.

Na afronding van de Stuurman alle schepen of Scheepswerktuigkundige alle schepen heb je een mbo-diploma op niveau 4 in handen. Je beschikt daarmee over alle kennis en vaardigheden die vereist zijn om in een onbeperkt vaargebied te mogen varen als stuurman of scheepswerktuigkundige op alle schepen. Na afronding voldoe je ook aan de verplichte STCW-eisen.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
Wil je meer weten over de versnelde zeevaart-opleidingen voor 21+? Neem dan, ook in de zomervakantie, contact op met Monique Adriaanse of Laura Lamers  via 0900 – 0620. Bel je vanuit het buitenland, bel dan naar 0031-104298177. Stuur je liever een mail? Laat dan een bericht achter via info@stc-bv.nl onder vermelding van Mbo Zeevaart. Een adviesgesprek om te bepalen welke opleiding het beste bij je past is altijd gratis en vrijblijvend. Onze collega’s staan je graag te woord.

Vier goede redenen om voor een zeevaart-opleiding van STC T&C te kiezen

  1. Les in kleine groepen met gelijkgestemde 21-plusssers
  2. Leren in combinatie net je huidige baan
  3. Volwaardig mbo-diploma in versneld tempo
  4. Nu aanmelden = in september al beginnen


De kracht van STC Training & Consultancy
Wij staan met één been in de zeevaart en met één been voor de klas. Onze docenten en instructeurs met een maritieme achtergrond kennen het werkveld en zorgen dat een cursus toegevoegde waarde heeft. Als onderdeel van STC Group bieden wij in onze opleidingstrajecten unieke leer- en trainingsfaciliteiten aan.

Tip bij opleidingskosten
De kosten voor deze opleidingen staan op de opleidingspagina’s vermeld onder het tabblad ‘prijs en startdata’. Informeer vooraf bij de Belastingdienst of je de studiekosten bij jouw jaarlijkse belastingaangifte mag aftrekken. Jonger dan 31 jaar, dan kan je bij DUO informeren of  je in aanmerking komt voor studiefinanciering.