ERTMS Simulatortraining

Thema's Rail
Type scholing Basiscursus/opleiding
Duur Vanaf 0,5 dag

Meer weten?

 • Het Europese treinbeveiligingssysteem ERTMS wordt op steeds meer spoorwegen in Nederland ingebouwd. U traint bij ons op een geavanceerde 3D ERTMS simulator die treinmachinisten een zeer realistisch en gedetailleerd beeld geeft van de praktijk. Met standaard scenario’s of scenario’s op maat. Deze simulatortraining is, anders dan ERMTS Level 1 en 2, specifiek gericht op de praktijk van het systeem.

 • Het cursusprogramma maken we in overleg met u. Dit is al mogelijk vanaf een halve dag.
  Ook de scenario’s zijn op maat te ontwikkelen. Zo speelt u in op de actualiteit in uw werkveld en op uw specifieke leervragen. Daarbij kunnen we ook gebruik maken van onze standaard scenario’s op bestaande baanvakken, zoals de Havenspoorlijn, de Betuweroute en het traject Amsterdam – Utrecht.

 • De ERTMS railsimulator is hét opleidingsinstrument om het maximale leerrendement te behalen. Want door storingen en calamiteiten in een veilige omgeving te oefenen kan de machinist daadkrachtig handelen als een vergelijkbare situatie zich in de praktijk voordoet.

  Met een maatwerktraining is het programma bovendien nog meer gericht op de actualiteit, zoals nieuwe risicovolle situaties in uw gebied. Voorbeelden van onderwerpen zijn transities tussen ERTMS en ATB en veiligheidscommunicatie tussen de machinist en de treindienstleider.

   

 • Deze cursus is bijzonder geschikt voor machinisten en andere spoorwegmedewerkers die moeten werken met het ERTMS-systeem.
  Deze training ontwikkelen we gewoonlijk voor vervoerders of instanties met machinisten die al een ERTMS-bevoegdheid. Het is ook mogelijk de focus te leggen op veiligheidscommunicatie. Daarvoor is bevoegdheid geen vereiste.

 • Toelatingseisen

  Afhankelijk van cursusprogramma.

  Type scholing Basiscursus/opleiding
  Duur Vanaf 0,5 dag
  Taal Nederlands
  Cursuscode RSIM

  Bijzonderheden
  Dit is een maatwerkcursus. Cursusdetails bepalen we in overleg met u. Maike adviseert u graag.

   

 • Aanbod aan het laden...

3 redenen om deze cursus te kiezen

 • Uw cursusprogramma op maat
 • High-tech 3D ERTMS railsimulator
 • Kies uit scenario's of bepaal uw eigen scenario

Ja, deze cursus wordt het!