STC Next beschikt over een groot aantal praktijkfaciliteiten, simulatoren en trainingscentra.

Simulatoren
“Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.”

Met dit uitgangspunt onderscheidt STC Next zich van veel andere opleidings- en trainingsinstituten. Want waar anderen slechts kennis bieden, creëert STC Next met behulp van simulatoren een interactieve en veilige opleidingsomgeving waarmee de praktijk van alle dag nauwkeurig wordt nagebootst om daarmee het leerproces te versnellen. Een greep uit onze simulatoren:

  • machinekamersimulator
  • 360 graden full mission brugsimulator
  • kraansimulator
  • LNG-simulator
  • MarCom practicum met GMDSS-simulator
  • binnenvaart radarsimulator
  • dynamic positioning simulator
  • ERTMS-simulator

De simulatoren zijn verdeeld over onze trainingslocaties, daarnaast beschikken we over drie specifiek ingerichte trainingscentra:

Haventrainingscentrum
STC Next beschikt over een speciaal geprepareerd oefencentrum (10.000 m2) waar medewerkers van stuwadoors-, opslag- en distributiebedrijven en deelnemers van verschillende haven- en transportopleidingen, praktische kennis en vaardigheden kunnen opdoen.

Fire & Safety Training Centre
Hier leren medewerkers uit de transportbranche omgaan met veiligheid en milieu. Op dit trainingscentrum is onder andere een gasgestookte STCW-module en een gesimuleerde ‘accommodatie’ te vinden. Er zijn diverse objecten geplaatst zoals een tankwagen met gesimuleerde tapkastbrand, een 20ft tankcontainer met diverse lekkages en een ademluchtcontainer met een kooienbaan. Ook op deze locatie: het oefenbassin. In dit moderne en hoogwaardige zwembad kan geoefend worden met extreme omstandigheden op zee.

Process Centre of Excellence
In Brielle beschikt STC Next over state of the art oefenfaciliteiten, waaronder het tankerpracticum. In dit tankerpracticum geven we specialistische trainingen om vloeibare lading van grote zeeschepen of binnenvaarttankers naar of van terminaltankers te brengen. Het tankerpracticum is ook bij uitstek geschikt voor het (leren) uitvoeren van gas- en wateranalyse. Ook op de locatie in Brielle: de oefenfabriek, meet- en regellokalen en de emergency respons simulator.