Om een leven te redden is soms mond op mond beademing niet genoeg. Met dit diploma mag je zuurstof toedienen

Thema Veiligheid, Procesindustrie, Gevaarlijke stoffen
Thema's BHV en EHBO, Veiligheid
Type scholing Basiscursus/opleiding
Duur 2 dagen
Prijs € 420,00 excl. BTW

Meer weten?

Sandra,
adviseur cursussen curved line
Sandra
 • Wordt er binnen uw bedrijf gewerkt met giftige gassen of stoffen? Of gassen die zuurstof verdringen? Dan is de kans op vergiftiging en/of verstikking een potentieel gevaar voor uw werknemers en/of bezoekers.

  In de Arbo wetgeving is opgenomen dat de risico’s en effecten van dit soort gevaren zoveel mogelijk moet worden voorkomen of weggenomen. Het is van levensbelang dat slachtoffers van een ongeval met dergelijke stoffen zo snel mogelijk voldoende zuurstof binnen krijgen. Het kan daarom nodig zijn zuurstof toe te dienen. Omdat het ongeveer een kwartier duurt voordat een ambulance arriveert, afhankelijk van de locatie van uw bedrijf, kan het levensreddend zijn om zo snel mogelijk te beginnen met het toedienen van zuurstof.

  Door uw BHV’ers en/of EHBO’ers onze aanvullende cursus MEDICAL OXYGEN PROVIDER (MOP) te laten volgen zijn zij in dit soort gevallen bevoegd zuurstof toe te dienen. Dit kan de effecten van een vergiftiging of verstikking aanzienlijk verlagen of zelfs voorkomen.

 • De cursus MOP is verdeeld in drie onderdelen zijnde MOP Industrie, MOP waterongevallen en MOP Evenementen.

  Tijdens de cursus worden een aantal methoden gebruikt zoals:
  – Pocket masker met zuurstof aansluiting,
  – het continue flow systeem,
  – de beademingsballon
  – en het vraagsysteem.

  Hiermee kan niet alleen een aanspreekbaar slachtoffer geholpen worden maar ook een bewusteloos zelfstandig (of niet zelfstandig) ademend slachtoffer. Standaard worden er bij ons van ieder onderdeel 2 scenario’s geoefend. Het volledige programma (industrie, water, evenementen) duurt 2 dagen.

 • Aan de hand van theorie- en Praktijkexamen (diverse scenario’s) wordt vastgesteld of de kandidaat Competent is. Als de kandidaat slaagt ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat Medical Oxygen Provider. Het certificaat is 2 jaar geldig, met daarbij de eis dat tussentijds (na 6 – 8 maanden), voor verloop van het certificaat, een proeve van bekwaamheid wordt afgelegd.

 • Verstrekkers van medische zuurstof zoals First Responders in de (petro)chemie, EHBO’ers (tijdens evenementen), Toezichthouders of Zwembadmedewerkers, Strandwachten en Bhv’ers.
  De deelnemer moet in het bezit zijn van een geldig (maximaal 12 maanden oud) EHBO of BHV certificaat. Waarbij wordt verwacht dat de deelnemer zelfstandig de levensreddende handelingen kan uitvoeren. (reanimatie en stabiele zijligging)
  (We raden aan om voor deelname aan onze MOP-cursus, via YouTube, zelfstandig enige instructiefilmpjes te bekijken betreffende reanimeren en stabiele zijligging om de handelingen nog even op te frissen)

 • Toelatingseisen

  Geldig EHBO of BHV diploma (Nikta, Oranje of Rode Kruis, NIBHV)

  Type scholing Basiscursus/opleiding
  Duur 2 dagen
  Taal Nederlands
  Diploma / Certificaat NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat Medical Oxygin Provider

  Het volledige programma duurt 2 niet aaneengesloten dagen.

   

 • Aanbod aan het laden...

3 redenen om deze cursus te kiezen

 • Officieel NIKTA erkend diploma
 • Soms zijn een AED en mond op mond beademing niet genoeg en is zuurstof een laatste redmiddel
 • Bekwame, gecertificeerde instructeurs

Ja, deze cursus wordt het!