Duits voor radioverkeer binnenvaart I E-learning

Sprechen Sie Deutsch?

Thema Binnenvaart
Thema's Binnenvaart
Type scholing E-learning
Duur Afhankelijk van eigen leertempo
Prijs € 274,00 excl. BTW
 • Binnenvaartschippers moeten de taal spreken van het land waarin het schip zich bevindt. Lukt dat niet, dan is Duits de voertaal. Elkaar niet goed kunnen verstaan levert op het water gevaarlijke situaties op, zo blijkt helaas regelmatig. Speciaal voor de Nederlandse binnenvaart heeft STC daarom de cursus Duits voor de binnenvaart ontwikkeld. Met deze cursus vergroot u snel en efficiënt uw Duitse woordenschat. U leert woorden en zinnen die van belang zijn als u communiceert met andere schepen en met organisaties aan wal.

 • Leren in uw eigen tempo

  De cursus Duits voor de binnenvaart is een e-learning cursus. U kunt dus aan de slag in het tempo en op het moment die u het beste passen. Tijdens de e-learningscursus leert u de veelgebruikte zinnen in schip-schip en schip-walcommunicatie via de marifoon. Dit doet u aan de hand van vier thema’s:

  • VTS (standaardvragen en –antwoorden)
  • Standaard communicatie
  • Manoeuvreren
  • Waarschuwen

  Hoe werkt het?

  Nadat u zich hebt aangemeld voor deze e-learning module volgt een korte schriftelijke intake en ontvangt u van ons een inlogcode voor het e-learningsysteem. U hebt 12 weken lang toegang tot de online cursus en u kunt op ieder moment inloggen.  U sluit de cursus af met een online examen. Daarna ontvangt u van ons een certificaat.

 • U vergroot uw nautische woordenschat en leert tegelijkertijd de basisregels van de Duitse grammatica (VN/ECE). Daarmee vergroot u de veiligheid voor uw schip, lading, bemanningsleden en uzelf.

 • Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor varend personeel van binnenvaartschepen.

 • Toelatingseisen

  Deze cursus is geschikt voor diegenen die een basale beheersing van de Duitse taal hebben.

  Type scholing E-learning
  Duur Afhankelijk van eigen leertempo
  Taal Duits, Nederlands
  Examens Online examen
  Diploma / Certificaat STC Training & Consultancy certificaat
  Cursuscode TDE

  U kunt zich inschrijven via de knop ‘Boek nu‘ of de knop ‘Direct inschrijven‘.

  Bijzonderheden

  Speciaal voor diegenen die naast de online cursus willen oefenen met de correcte uitspraak van de geleerde woorden en zinnen, organiseren we ééndaagse spreektrainingen. U gaat dan in een kleine groep en onder begeleiding van een Duitse docent aan de slag met praktijkgerichte rollenspellen. Deze ééndaagse spreektrainingen bieden we aan op de STC-locatie aan de Soerweg in Rotterdam. Deze locatie beschikt over gratis wifi en er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving van de locatie.

  Kosten

  De e-learning cursus kost € 275,00 per persoon, exclusief btw.

  Wilt u daarnaast ook deelnemen aan de ééndaagse spreektraining? Dan kan dat. U betaalt dan in totaal € 450,00 per persoon excl. btw. Lesmateriaal, lunch en drankjes tijdens de ééndaagse spreektraining zijn inbegrepen in deze prijs. [Klik hier voor de lesdata en –tijden in 2020].

3 redenen om deze cursus te kiezen

 • Eenvoudig op afstand online te volgen!
 • Makkelijker en duidelijker via de marifoon met binnenvaartschepen en de (wal)autoriteiten in het Duits communiceren!
 • Gebruikersvriendelijk & multimediaal

Ja, deze cursus wordt het!

Vraag het Harm,
onze specialist Maritiem (zee-, Rijn- en binnenvaart) . curved line
Harm